“ΤΑΠΑ” ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ – “Ανήκουμε στην ευρωζώνη με τις θυσίες μας – Έχουμε λεφτά για το 2015”

 

No 603323Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015 απαντά το υπουργείο Οικονομικών σε όσα υποστήριξε με συνέντευξή του στο περιοδικό Focus ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθυμίζοντας ότι «αυτό το έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurorgoup».

Στέλνει, επίσης, το μήνυμα ότι «το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού» καθώς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε στη συνέντευξή του ότι εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη.

«Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας» συνεχίζει το υπουργείο Οικονομικων.

Η ανακοίνωση καταλήγει με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσει Σόιμπλε και τις παραινέσεις του ΔΝΤ για τη λήψη νέων μέτρων, σημειώνοντας ότι «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».

Μιλώντας για την περιόδο 2015-2016 το υπουργείο απαντά ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».