ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΖΕΙ! ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ “ΔΩΡΟ” ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ …ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ

 

Κόκκινα αυγάΑναδρομικό «χαράτσι» 350 εκατομμυρίων ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στο Πάσχα περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013.

Η ΓΓΔΕ έχει σχεδόν ολοκληρώσει την διαδικασία βεβαίωσης με τις συγκεκριμένες απλήρωτες φορολογικές οφειλές και ετοιμάζεται τώρα να αποστείλει τα σχετικά «ραβασάκια» .

Το χαράτσι θα πληρωθεί αναδρομικά για το 2013 και αφορά σε ποσά που δεν είχαν βεβαιωθεί καθόλου ή είχαν βεβαιωθεί σε λανθασμένο όνομα ή οι φορολογούμενοι δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα κάποια δόση του χαρατσιού να μεταφερθεί στην εφορία.

 

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

-όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα τα οποία έχουν μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. ενοικιαστή) που δεν πλήρωσε κάποια δόση ή το σύνολο του χαρατσιού για το 2013. Στις περιπτώσεις αυτές το χαράτσι μεταφέρθηκε στην εφορία και βεβαιώθηκε στο όνομα του ενοικιαστή ή του ιδιοκτήτη εφόσον η εφορία είχε στοιχεία που να οδηγούσαν στον πραγματικό ιδιοκτήτη. Σε πολλές περιπτώσεις ο ενοικιαστής πήγε στην εφορία και υπέβαλε δικαιολογητικά με τα οποία υποδείκνυε τον πραγματικό ιδιοκτήτη.

-όσοι ιδιοκτήτες άφησαν απλήρωτη κάποια δόση του ΕΕΤΑ το οποίο εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος έως και το τέλος Ιουνίου του 2014

-όσοι διέκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος πριν πληρωθούν όλες οι δόσεις του ΕΕΤΑ