Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αυτοκτόνησε την ημέρα της εξαφάνισής του – Θύμα του κοινωνικού φασισμού

«Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός»

(upd)Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του οφείλεται σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο», στις 6 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που εξαφανίστηκε από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

«Δεν αποκλείεται η αυτοχειρία, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι υπάρχουν μεταθανάτιες κακώσεις στο σώμα του Βαγγέλη. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο προς το παρόν. Θα πρέπει να γίνει εργαστηριακή επιβεβαίωση και, όπως όλα δείχνουν, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα είμαι σε θέση να έχω πλήρη εικόνα για τη σύνταξη του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης», δήλωσε χθες ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Το βράδυ της Κυριακής, στοιχεία που μεταδόθηκαν από τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και από πηγές που παρακολουθούν την έρευνα από κοντά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για υπόθεση αυτοκτονίας και όχι εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τις οποίες το κρατικό κανάλι επικαλέστηκε αστυνομικές πηγές, στη σορό του άτυχου 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη, βρέθηκε ένα σημάδι που παραπέμπει σε τομή με μαχαίρι εσωτερικά στο δεξιό καρπό. Σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο άτυχος φοιτητής ήταν αριστερόχειρας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΒΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Εδώ και ενάμιση μήνα παρακολουθούσαμε όλοι με αγωνία την υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σήμερα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεαρού καθώς και στους οικείους του. Με αφορμή αυτή την υπόθεση είναι περιττό να τονίσουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη. Τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος είναι μία μορφή κοινωνικού φασισμού και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανένα και σε κανένα επίπεδο. Παγιωμένες πρακτικές υποβάθμισης τέτοιων φαινομένων και στρουθοκαμηλισμού είναι συνυπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτού του τύπου η βία συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία. Ευθύνη της κοινωνίας είναι να απομονώσει τέτοιες πρακτικές. Η Πολιτεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης – Δίπλα του ένα μαχαίρι

Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η σορός είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση. Ωστόσο, βάσει των ρούχων του εκτιμάται ότι πρόκειται για τον 20χρονο σπουδαστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Δίπλα από τη σορό βρέθηκε μαχαίρι, το οποίο εξετάζεται από τις Αρχές. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν το μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε, καθώς δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τυχόν εξωτερικά τραύματα, καθώς η σορός έχει πολλές αλλοιώσεις.

Τη σορό εντόπισε ζευγάρι που περπατούσε στην περιοχή και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Στο σημείο βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ειδοποιηθεί και οι γονείς του άτυχου σπουδαστή.

Η αστυνομία, πάντως, σε επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρει το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να ταυτοποιηθεί η σορός.

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης