ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Τα ανοικτά μέτωπα που θα αντιμετωπίσει ο Γ. Στουρνάρας

Untitled

Eκτενές άρθρο αφιερώνουν οι Financial Times στα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σε άρθρο με τίτλο «Ο Γιάννης Στουρνάρας αντιμέτωπος με τα κόκκινα δάνεια» οι FT αναφέρονται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας.

«Η διαμάχη για τη θέση του διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδας παραλίγο να προκαλέσει ρήξη στον ευάλωτο κυβερνητικό συνασπισμό του Αντώνη Σαμαρά καθώς ο κ. Στουρνάρας είχε τα ην στήριξη του πρωθυπουργού, αλλά όχι του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριζε να ανανεωθεί η θητεία του κ. Προβόπουλου, κάτι που θα ήταν πρωτοφανές» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν: «Ο κ. Προβόπουλος απέτρεψε την πιθανώς καταστροφή μαζική φυγή των καταθετών από τις ελληνικές τράπεζες στο αποκορύφωμα της κρίσης, αλλά έκτοτε δέχεται κριτική επειδή επιτρέπει στις τράπεζες να αναβάλουν τη διαγραφή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που ξεπερνούν το 40% του συνολικού δανεισμού».

«Το πρώτο καθήκον του κ. Στουρνάρα ως διοικητή της ΤτΕ θα είναι να προετοιμαστεί για τα νέα στρες τεσττων τραπεζών της ευρωζώνης που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέτος και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων» σχολιάζουν οι FT.