ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Παράθυρο ευκαιρίας με “οδηγό” τον ΝΙΚΑ

Σημάδια αναθέρμανσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό κλάδο τροφίμων, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Στόχος, κυρίως επιχειρήσεις με παραγωγική ή εξαγωγική δυναμική, οι οποίες βρίσκονται στον φαύλο κύκλο του υπερδανεισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εν εξελίξει ενδιαφέρον για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, τα χρέη του οποίου στις τράπεζες  ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Προ ολίγων εβδομάδων, δημοσιοποιήθηκε η πρόταση εξαγοράς του “ΝΙΚΑ” από επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν ο Σπ. Θεοδωρόπουλος της Chipita και η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Impala που εδρεύει στην Ολλανδία.

Προϋπόθεση για την ευόδωση των επενδυτικών αυτών εγχειρημάτων, αποτελεί προφανώς η διευθέτηση των δανείων των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Σταθάκης “ευλογεί” την ιστορία αυτή, θεωρώντας και ορθώς, ότι με αυτές τις κινήσεις, σώζονται ιστορικές επιχειρήσεις της χώρας, διασφαλίζονται θέσεις εργασίας και βέβαια οι τράπεζες απαλλάσσονται από τα κόκκινα βαρίδια τους, εξυγιαίνοντας τα χαρτοφυλάκιά τους. Αρκεί οι εξελίξεις να προχωρήσουν με ταχύτητα χωρίς προσκόμματα από όλες τις πλευρές. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους…