ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι νέες τιμές στόχοι και οι συστάσεις της Goldman Sachs – Απολογισμός των stress tests

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες πήγαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις

Θετικά αποτιμά η Goldman Sachs τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα «αναμφισβήτητα ένα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα». Μάλιστα Alpha και Πειραιώς τοποθετούνται μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών της Ευρωζώνης που καλύπτει η Goldman.

Η επενδυτική τράπεζα υπογραμμίζει πως και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πέρασαν την επίσημη αξιολόγηση της ΕΚΤ, χωρίς να απαιτηθεί να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια, παρά του ότι αρχικά συγκαταλέγονταν από τους επενδυτές στα ιδρύματα μεταξύ των «πιο πιθανό να αποτύχουν» στα τεστ της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs το αποτέλεσμα της ποιοτικής αναθεώρησης των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών (AQR) αλλά και τα τεστ αντοχής είχαν θεμελιώδη θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο δεν ήταν ικανά μέχρι στιγμής να δώσουν ώθηση στις μετοχές που υποαποδίδουν και αυτό λόγω της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας.

Για την Goldman οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται να είναι σε σχετικά καλύτερη θέση έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστικών σε ότι αφορά τους δείκτες που είναι προσαρμοσμένοι στην αγορά και τις απαιτήσεις της.

Τιμες – στόχοι

Η GS κατεβάζει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 0,70 ευρώ, της Εθνικής στα 2,55 ευρώ, της Πειραιώς στο 1,40 ευρώ και της Eurobank στο 0,32%. Η επενδυτική δηλώνει ότι εξακολουθεί να προτιμά τις πρώτες δύο διατηρώντας τη σύσταση “buy” ενώ έχει σύσταση “Neutral” για τις δύο τελευταίες.