ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ποιά hedge funds θα συμμετάσχουν στις ανακεφαλαιοποίησεις – Ποιοί εστιάζουν στην Alpha Bank

hedge funds

Tα ξένα hedge funds Farallon Capital, York Capital Management, QVT Financial και Dromeus, είναι μεταξύ των αυτών που αναμένεται να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Τα hedge funds είναι μεταξύ των μεγαλύτερων οργανισμών που εμπλέκονται στην ΑΜΚ 550 εκατ. ευρώ της Alpha Bank που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουνίου, αναφέρει το δημοσίευμα (το οποίο επικαλείται το CNBC) ενώ άλλα hedge funds που εξετάζουν τραπεζικές επενδύσεις, περιλαμβάνουν την Third Point, η οποία τον περασμένο χρόνο κέρδισε 500 εκατ. δολάρια από τα φθηνά ελληνικά ομόλογα, αλλά και η CQS, το μεγαλύτερο credit hedge fund της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μερικοί διαχειριστές hedge funds εκτιμούν ότι ένα στοίχημα για τις τράπεζες της χώρας, θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη πιο προσοδοφόρο σε σχέση με άλλα στοιχήματα για την ανάκαμψη των ελληνικών αγορών.

«This is the mother of all recovery trades», δηλώνει ο Achilles Risvas, ο managing partner της Dromeus, η οποία ξεκίνησε ένα hedge fund με εστίαση στην Ελλάδα πέρυσι. «Η κατάσταση είναι πολύ ελκυστική εξαιτίας της ασυμμετρίας του pay-off», τόνισε.

Τα hedge funds δελεάστηκαν να συμμετάσχουν εξαιτίας των πιθανών αποδόσεων που μπορεί να προκύψουν μέσω των special warrants. «Η τρόικα κατέληξε να το κάνει αυτό μια απίστευτα καλή συμφωνία για τα hedge funds», δηλώνει ένας διαχειριστής χαρτοφυλακίων σε μία από τις εταιρείες που εμπλέκονται.