ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συστάσεις και τιμές-στόχοι από την Euroxx Securities

Trapezes ellhnikesΔιατηρεί την τιμή-στόχο για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών η Euroxx Securities σε ανάλυσή της, ενώ αποδίδει σύσταση overweight.

Συγκεκριμένα, για την Alpha Bank, που παραμένει το top pick της χρηματιστηριακής, η τιμή-στόχος είναι τα 0,90 ευρώ, για την Eurobank τα 0,50 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,50 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 2,20 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Euroxx Securities, το βασικό ρίσκο για τις αξιολογήσεις και τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών είναι το αυξημένο πολιτικό ρίσκο και η επίδραση που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα αποτελέσματα των τραπεζών για το α΄ τρίμηνο που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαίωσαν τη βελτίωση του core income, των λειτουργικών δαπανών και των τάσεων της ποιότητας των assets.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, η Εθνική παρέμεινε κερδοφόρα, κυρίως λόγω των ανθεκτικών τουρκικών δραστηριοτήτων, της συγκράτησης των λειτουργικών δαπανών και των χαμηλότερων προβλέψεων. Οι Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς κατόρθωσαν να μειώσουν τις ζημιές τους κατά 32%-36% στο τρίμηνο, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών συγκράτησης του κόστους και μείωσης των προβλέψεων.