ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μίλησε» το DNA – Ίδιο γενετικό υλικό των ληστών με αυτό στις γιάφκες των Πυρήνων της Φωτιάς

TROMOKRATES EIKOSAXRONOIΤο DNA τριών εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό ταυτίζεται επίσης με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί στο παρελθόν σε γιάφκες και διαμερίσματα – κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο DNA τους προέκυψαν τα εξής:

Γενετικό υλικό του Γιάννη Μιχαηλίδη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:
1. πιστόλι, μάρκας GLOCK το οποίο είχε κατασχεθεί στην περιοχή της Πεύκης, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου στις 18 Μαΐου 2011.
2. πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό, το οποίο είχε νοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 5 Μαΐου 2011.
3. πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου στις 14 Μαρτίου 2011 και σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα.
Γενετικό υλικό του Δημήτρη Πολίτη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:
1. καπέλο το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας στις 28 Νοεμβρίου του 2012.
2. πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό.
3. πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 14 στον Ταύρο στις 13 Ιανουαρίου 2011, στο διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας Βόλου, στο διαμέρισμα της Σαπφούς στην Καλλιθέα και σε οικία στο Πόρτο Ράφτη, που χρησιμοποιούσαν ως κρυσφήγετο άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία συνελήφθησαν στις 14 Μαρτίου 2011.
Γενετικό υλικό του Νίκου Ρωμανού ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:
1. πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού – εμπρηστικού μηχανισμού σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο στις 27 Ιουνίου 2009.
2. πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα στο διαμέρισμα του Κολωνού
3. πειστήρια που είχαν κατασχεθεί, μετά από έρευνες στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα.