ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμβολικό το χτύπημα στο Παγκράτι, λέει η ΕΛΑΣ

Συμβολικό χτύπημα χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο υποκατάστημα εταιρίας ταχυμεταφορών στην οδό Ευφρονίου και Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα ποσότητα δυναμίτιδας με φυτήλι, γιατί δεν βρέθηκαν υπολείμματα από αντικείμενα συνδεσμολογίας. Αυτό δικαιολογεί από μία πλευρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, οι δράστες ήταν κοντά την ώρα της έκρηξης και παρακολουθούσαν για να μην υπάρξουν θύματα διερχόμενοι πολίτες.

Ωστόσο, η έκρηξη ήταν ισχυρή και προξένησε σημαντικές ζημιές στο γραφείο της εταιρείας, άνοιξε κρατήρα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο, ενώ έσπασε τζάμια πολυκατοικιών στον γύρω χώρο.

Με την υπόθεση ασχολείται η Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται και το θέμα με τα τέσσερα σακίδια με εκρηκτικά, που βρέθηκαν πριν απο λίγες μέρες, χωρίς συνδεσμολογία πυροδότησης, μετά από τηλεφώνημα, σε διάφορους στόχους στη Αττική.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν σχέση οι δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Παράλληλα, όμως εξετάζουν σοβαρά την εκδοχή να υπάρχει συσχετισμός της χθεσινοβραδυνής ενέργειας με τη δράση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, επειδή από το συγκεκριμένο γραφείο κούριερ είχαν αποκαλυφθεί δύο μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν, λίγη ώρα αφότου είχαν στείλει φακέλους με εκρηκτικά, τον Νοέμβριο του 2010.

Οι αστυνομικοί περιμένουν προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ