ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΩΝ – ΈΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Σφοδρή επίθεση στους τραπεζίτες και τους εκδότες εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας είπε ότι η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Οι απαξιωμένες κυβερνήσεις, πρόσθεσε, δίνουν δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος στις τράπεζες, αλλά αυτές συντηρούν στις θέσεις τους τις διοικήσεις των μετόχων που χρεοκόπησαν και αυτοί με τη σειρά τους, ανοίγουν την κάνουλα των δανειακών ροών, μόνο στις επιχειρήσεις της αρεσκείας τους, μεταξύ των οποίων και σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει άμεσα έλεγχος στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών, είπε ο κ. Τσίπρας και επίσης, να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα δάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχουν πάρει δάνεια από 120 εκατ. ευρώ το καθένα και διερωτήθηκε τι θα γίνει αν αύριο κλείσουν τα κόμματα αυτά. Για τα ΜΜΕ τόνισε ότι «εκδοτικά συγκροτήματα παίρνουν ακόμη και σήμερα, που έχει «στεγνώσει» η αγορά, δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων, από τις κατά τα άλλα χρεοκοπημένες τράπεζες, τη στιγμή που έχουν συσσωρευμένες ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι «τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί» και ότι «θα διερευνηθούν όλες οι αποφάσεις και θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο για τις ενέργειες αυτές που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τεράστιες ζημιές για το ελληνικό δημόσιο».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ας μην κάνουν το λάθος να λειτουργούν και να νομίζουν ότι η εξουσία που έχουν σήμερα θα είναι παντοτινή και οι πράξεις τους θα είναι υπεράνω ελέγχου».