ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: Συμμορία η κυβέρνηση – Δεν κρατώ κακία στον Γλέζο – Ολοι χωράνε στο σκαρί μας – «Οχι» στις συνιστώσες

http://3.bp.blogspot.com/-q8KyJN358Pk/Ud3roOOyo1I/AAAAAAABPJs/4o8WOnCdqD4/s320/%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9F+2013.jpgΣυμμορία της καταστροφής χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσον αφορά τις συνιστώσες τόνισε ότι «η λογική των συνιστωσών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Για την ομιλία του Μανώλη Γλέζου είπε ότι «με στεναχώρησε η ομιλία του Μανώλη. Αλλά στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία, μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν «περισσεύει κανένας». «Όλοι μαζί και ακόμη περισσότεροι χωράνε στο σκαρί μας. Όλοι μαζί αλλά και κανένας πιο ίσος από τον άλλο».

Μιλώντας για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς και μετά να ζητήσουμε από τον κόσμο να αλλάξει. Τι να ζητήσουμε από τον κόσμο; Να στηρίξει ένα κόμμα με 14 διαφορετικές συνιστώσες και απόψεις;

Φτιάχνουμε πλουραλιστικό φορέα αλλά με ενιαίο πλαίσιο. Αν δεσμεύεται ο καθένας στο δικό του καταστατικό, τότε… χαρετίσματα» είναι μερικές από τις επισημάνσεις του Α. Τσίπρα.

Επίσης υπογράμμισε ότι οι κυβερνώντες είναι «εντεταλμένοι της τρόικας και των δανειστών και όσο τους αφήνουμε στην εξουσία τόσο πιο μοχθηροί θα γίνονται» απευθύνοντας παράλληλα αγωνιστικό κάλεσμα σε αριστερούς, δημοκράτες, πατριώτες, διανοούμενους, και φυσικά στους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές, δεν θα γίνει αποικία χρέους τόνισε
ο Α. Τσίπρας.