ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ; ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Προσκλητήριου παρόντων σήμερα στις 13.00 στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Πόσοι από τους 20 θα μείνουν πιστοί στον Π.Καμμένο; Ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Μαρκόπουλος προτίθεται να μην παραστεί στη συνεδρίαση, καθώς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει μαζί με τα υπόλοιπα διαφωνούντα στελέχη στη δημιουργία νέου σχηματισμού στο χώρο της κεντροδεξιάς, αναφέρει ρεπορτάζ στο protothema.

 Στην ίδια κατεύθυνση φέρεται να κινείται και ο βουλευτής Πειραιά κ. Γιάννης Κουράκος, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Τέρενς Κουίκ και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, οι οποίοι δεν συνυπέγραψαν τη δήλωση στήριξης προς τον κ. Καμμένο που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τα ονόματα των 16 από τους 20 βουλευτές του κόμματος.

12/12/2012: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ: «Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν “διαφωνούντες” και αποχωρούντες, δια στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και τη μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται τον μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις».«Ξέχασαν όμως ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια “μεγαλοψυχίας” και δεν καταλαβαίνουν πως η κατοχή του μνημονίου έχει σαφή ημερομηνία λήξης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον Ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Ακόμα μια αποχώρηση σημειώθηκε σήμερα από το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  O γενικός γραμματέας Μιχάλης Γιαννάκης ανακοίνωσε το μεσημέρι την αποχώρησή του. Ο πρόεδρος  Πάνος Καμμένος, υποστηρίζει  ότι «οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές». Χρ. Ζώης: Δεν μπορώ να συνομιλήσω με το χάος. Την Πέμπτη στις 13:00 συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ο κ. Γιαννάκης σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα», ενώ «δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου» και καταλήγει λέγοντας ότι θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου.

«Κάποιοι επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα του. Υποστήριξε ότι «οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές» ενώ ερωτηθείς «αν είναι στημένο το σκηνικό» απάντησε ότι «θα το δείξουν οι επόμενες ώρες».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8 , ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε ότι «δεν έχω αποχωρήσει από το κόμμα».  «Υπάρχει πουθενά καμία αποχώρησή μου; Δε νομίζω ότι υπάρχει. Από όσο θυμάμαι, δεν έχω κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά.