Τέρενς Κουίκ: Να αντικατασταθεί το σημερινό ΕΣΡ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών αντικατάστασης μελών του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ζητά, με δημόσια τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σημειώνοντας ότι η ανοχή στη παράταση της θητείας τους «έχει ξεπεράσει, ακόμα και με τις διάφορες νομιμοφανείς αποφάσεις, κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές».

 

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι αυτή τη φορά, θα πρέπει από το ελληνικό Κοινοβούλιο να προσεχθεί πολύ αυστηρά και με συγκεκριμένα κριτήρια, ποιοι θα εγκριθούν για να ελέγχουν τη λειτουργία των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της χώρας.

 

Ο κ. Κουίκ σημειώνει ότι μεταξύ άλλων θα πρέπει να απαλειφθούν απαξιωτικές συμπεριφορές ή συμπεριφορές αντίστοιχες ακραίας δίκης κακουργιοδικείου σε βάρος εγκαλουμένων εκπροσώπων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών και θα πρέπει να σταματήσει η επιβολή εξοντωτικών προστίμων.

 

Ακόμα προσθέτει ότι δεν θα πρέπει το ΕΣΡ να αγνοεί αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων του κράτους, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβάλλοντας με ιδιαίτερο αυταρχισμό βάναυσες ποινές σε κανάλια που το ΣτΕ έχει ήδη δικαιώσει.