Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Γιατί η Alpha είναι το φαβορί

TAX.TAMIEFTIRIOΤη στιγμή που οι μέχρι σήμερα μέτοχοι του Τ.Τ ετοιμάζονται να …ξεχάσουν   και να διαγράψουν τα χρήματα που τοποθέτησαν κάποια στιγμή επενδύοντας στη μετοχή, δεδομένης της απόφασης για διάσπαση του Τ.Τ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ο αγώνας για την αγορά του «φιλέτου», δείχνει να έχει κριθεί.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της ATTICA, που είναι από τους «διαμορφωτές» του νέου τραπεζικού τοπίου στο «περιθώριο και αν…», μένουν στη διεκδίκηση η ΕΤΕ, η Eurobank και η Alpha Bank.

Οι δύο πρώτες, ενώ ετοιμάζονται για ενοποίηση και μάλιστα πιεζόμενες από συγκεκριμένες ημερομηνίες, είναι αξιοσημείωτο πως δεν κατέβασαν κοινή προσφορά. Μπορεί να υπάρχουν τυπικοί βέβαια λόγοι, αλλά η ουσία είναι πως δείχνουν να μην έχουν διάθεση να διεκδικήσουν σοβαρά το Τ.Τ.

Να τους απασχολεί άραγε ότι δεν τα έχουν ακόμα «βρει» μεταξύ τους, άρα, πώς να κινηθούν για να βάλουν και έναν «τρίτο» στη σχέση; Πιθανό.

Το πιο πιθανό όμως είναι ότι η «χαλαρή» εκ μέρους τους συμπεριφορά στη διεκδίκηση, οφείλεται στο γεγ

ονός ότι αν έπαιρναν το Τ.Τ., οι τρείς μαζί θα έλεγχαν γύρω στο 65% της αγοράς, κάτι  που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού δύσκολα θα επέτρεπε.

Με αυτά τα δεδομένα, η πιθανότερη κατάληξη της διαδικασίας είναι να οδηγηθεί το «φιλέτο» του Τ.Τ στην Alpha Bank.