Τα Εξάρχεια στόχος Κινέζου επενδυτή – Αγόρασε 100 διαμερίσματα πάμφθηνα και κέρδισε πολλά…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κινεζος 100 σπιτια στα εξαρχεια

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» από το συνέδριο Prodexpo,  η αγορά ακινήτων έχει εντυπωσιαστεί από έναν Κινέζο ο οποίος αγόρασε περίπου 100 διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων σε πολύ χαμηλές τιμές, , τα αξιοποίησε μέσω πλατφόρμας ενοικίασης για ένα χρονικό διάστημα  και μετά τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Οι πληροφορίες από την Καθημερινή υποστηρίζουν πως ο ίδιος επενδυτής ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα αυτή τη φορά, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και δη εκτός της Ευρώπης. Όπως προκύπτει, η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γερμανία, κατά 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος “Χρυσή Βίζα” είναι στην περιοχή της Αττικής, με το 26,52% να αφορά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το 20,8% στην περιοχή της Παλλήνης.