Τα έψαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Πολιτικούς Αρχηγούς-Δάκρυσε στα κάλαντα ο Κ. Παπούλιας

Κάλαντα Χριστουγέννων άκουσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί.Ο Κάρολος Παπούλιας άκουσε τα κάλαντα αρχικά από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά. Ακολούθως τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν η χορωδία του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων και Λαυρεωτικής και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο η “Ελπίδα”. 

O Κάρολος Παπούλιας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας τα κάλαντα, ενώ «βούρκωσε», μιλώντας με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και έχουν τη βοήθεια του συλλόγου.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία άκουσαν κάλαντα από τους Βρακοφόρους της Κρήτης οι οποίοι αφιέρωσαν και μία μαντινάδα. Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Εύβοια που έψαλε ο σύλλογος “το Αλωνάκι”, από την Χαλκίδα.Στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ψάλλει τα κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “Μαρία Κόκκορη”, το έργο των οποίων υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ». Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες.Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έψαλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι, χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

Ο κ Καμμένος ευχήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων «σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Πόντο, που ήλθαν σήμερα να μας ευχηθούν, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και Καλή Λευτεριά και λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχει λεβεντιά και όσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ελευθερία μας».

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ