Τζακ Λιου: Η ανταμοιβή για δύσκολες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι περισσότερη λιτότητα

Η ανταμοιβή για δύσκολες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι περισσότερη λιτότητα, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Economist στην Αθήνα, τασσόμενος παράλληλα υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, τάχθηκε επίσης υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους σε συνάρτηση με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή εθνικού σχεδίου αναδιάρθρωσης στο οποίο θα συμφωνήσουν όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Ο κ. Λιου τόνισε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να είναι μικρή, ωστόσο η ιδέα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη δημιούργησε αβεβαιότητα. Για το λόγο αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, το grexit είναι ένα πείραμα του οποίου δεν θέλουμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Είναι θετικό, προσέθεσε, το γεγονός ότι το grexit φαίνεται να είναι εκτός, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη σταθερότητα.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τη θέση υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στους τομείς της φορολογίας και των επενδύσεων.