Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης ζητά η ΟΛΜΕ

Να ανακληθεί η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών ζητάει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με σημερινή ανακοίνωσή του. Ζητάει, επίσης, να ανακληθούν οι εντολές για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτίρια από αυτά στα οποία εργάζονται, αλλά να παραμένουν και να εργάζονται στον χώρο εργασίας τους, όπως γινόταν πάντα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, που -όπως λέει- συνεχίζει να κρατά «σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Οι καθηγητές υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Παιδείας «επιβάλλει καταναγκαστικές υποχρεώσεις στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης, επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία (χωρίς να έχουν εργασία, αφού βρίσκονται εκτός του εργασιακού τους χώρου), από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα!!».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη φοβούνται και να μην αποδέχονται «αυτή την καταφρονητική και εξευτελιστική μεταχείριση. Καμία εντολή, πέρα από εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που τους έχει ανατεθεί στη σχολική τους μονάδα, δεν είναι νόμιμη», αναφέρει.

Τέλος, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι «θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όσων ασκούν τέτοια μέσα εναντίον των καθηγητών, επιβάλλοντας αδικαιολόγητα και παράνομα μέτρα καταναγκασμού».

 

Πηγή: AMΠΕ