Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ στο άκουσμα της απόφασης ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα.


«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα από τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας κ. Πασαλίδης είχε προτείνει την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο τεύχος του HOT DOC.

O εισαγγελέας μιλώντας σε ιδιαιτέρως αυστηρό τόνο, έκανε λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας Βαξεβάνης μας λέει άρον-άρον ‘’Σταύρωσον αυτούς’’ και αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα μετέτρεψε τη χώρα σε ένα κολοσσαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις». Η δίκη συνεχίζεται.