Τη «διαδρομή» του CD της λίστας Λαγκάρντ διερευνούν οι εισαγγελείς-Κατέθεσαν οι συνεργάτες

PAPAKO.2Kατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα έδωσαν δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Τα δύο πρόσωπα κλήθηκαν ενώπιον των εισαγγελέων να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η πορεία των γεγονότων που ακολούθησαν την παραλαβή εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου της επίμαχης λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC, το 2010, από την τότε ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού κλήθηκαν να απαντήσουν όσα γνωρίζουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.

Πλέον την πόρτα του γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων αναμένεται να περάσουν και οι τρεις δικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC ποσού 1.222 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τους: Συμεών Σικιαρίδη, ο Ανδρέα Ρωσσώνη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών που αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι