Τη διοργάνωση του Euro 2020 θα διεκδικήσει η Ελλάδα

euro 2020Τη βούληση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την υποβολή υποψηφιότητας της χώρας για τη διοργάνωση ενός εκ των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020 εξέφρασαν, στη συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της ΕΠΟ, ο υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου.

Τόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος όσο και ο κ. Ανδριανός δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια που προβάλλει την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο και θα φέρει βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κέρδος: «Μέσα στη δύσκολη αυτή δημοσιονομικά περίοδο για τη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο, αντισταθμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στη χώρα μας μία τέτοια διοργάνωση, βλέπουμε θετικά τη σχετική πρόταση».

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου η UEFA θα δέχεται την κατάθεση ενδιαφέροντος από τις υποψήφιες χώρες, ενώ ο Απρίλιος του 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας. Υπενθυμίζεται ότι το EURO 2020 θα φιλοξενηθεί σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη συνδιοργάνωση ενός ομίλου μαζί με κάποια γειτονική χώρα.

Η ΕΠΟ μετέφερε επίσης την πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να διοργανώσει η Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της FIFA το 2016.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τις Εθνικές ομάδες, την κρατική επιχορήγηση στην Ομοσπονδία για τις Ενώσεις, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τη Διαρκή Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας, τους προπονητές, και τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.