Τι συζήτησαν για τις τράπεζες Προβόπουλος – Άσμουσεν

imagesΤο κεφαλαιακό απόθεμα της Ελλάδας είναι επαρκές για την αντιμετώπιση τυχόν πρόσθετων κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, που θα προκύψουν από τα stress tests, συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ κ. Γ. Ασμουσεν σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

Ο κ. Άσμουσεν εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία υλοποίησης των μέτρων του μνημονίου σε ότι αφορά τις τράπεζες.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος καθώς και για την μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA.

Οι κκ Ασμουσεν και Προβόπουλος εξέτασαν ακόμη τρόπους περαιτέρω μείωσης της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ ενώ η συνάντηση τους επικεντρώθηκε και στα stress test των ελληνικών τραπεζών.

Ο διοικητής της ΤτΕ παρουσίασε στον κ. Άσμουσεν τα στοιχεία βάσει των οποίων το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο ώστε να αντέξει τις τυχόν νέες κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από τα stress tests.