Το Πάσχα των πολιτικών

Ολιγοήμερες αποδράσεις, κυρίως στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προβλέπει το πασχαλινό πρόγραμμα των  πολιτικών αρχηγών.

-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας βρίσκεται ήδη από την Μεγάλη Τρίτη στο νομό Ιωαννίνων όπου και θα περάσει τις εορτές του Πάσχα.  Η επίσκεψη είναι ιδιωτική και ο Πρόεδρος θα παραμείνει στο σπίτι του στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου όπου και αναμένεται να παρακολουθήσει τον Επιτάφιο και την Αναστάσιμη Ακολουθία. Την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου.

-Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης δεν είχε ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες για το ακριβές πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει πιθανότατα την Μεγάλη Παρασκευή για την Πύλο ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα πάει στο Ναύπλιο όπου θα βρίσκεται η σύζυγος και ο γιος του. Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί κάποιο στρατόπεδο.

-Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί οικογενειακώς στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο όπου άλλωστε είχε περάσει και τις -μακράς διαρκείας- καλοκαιρινές του διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση λήφθηκε μετά και την πρόσκληση που έλαβε από τον άτυπο σύμβουλό του για οικονομικά θέματα Νίκο Κοτζιά να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

-Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αφήσει να αφήσει πίσω του – έστω και για λίγα 24ωρα- τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του κόμματός του και την σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου, και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ήδη.

-Στην Αθήνα θα παραμείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης καθώς όταν ρωτήθηκε που θα περάσει τις εορτές του Πάσχα απάντησε: «Θα μείνω εδώ στην Κυψέλη».

-Στην  Ικαρία θα περάσει την Κυριακή του Πάσχα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα βρεθεί στο Μέτσοβο συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια.

-Στην Αθήνα θα παραμείνει και η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, επικεφαλής πλέον της ΚΟ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Πηγή : protothema.gr