Το… κήτος «έφαγε» και τον Αλέξη! Είδε και τον Τόμσεν που δεν δεχόταν να δει στην Αθήνα…,

IMF-DNTΣτην «κοιλιά του κήτους» ή αλλιώς στον ναό του καπιταλισμού, το ΔΝΤ, βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς «κούρεμα», επιμένει το Ταμείο.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο καλωσόρισε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,  ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον.

«Ο κ. Λίπτον με καλωσόρισε λέγοντάς μου “καλωσόρισες στην κοιλιά του κήτους”» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου «πώς νιώσατε που επισκεφθήκατε στο ναό του Καπιταλισμού;» εξερχόμενος από την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Του απάντησα ότι είναι πολύ άνετα στην κοιλιά του κήτους. Το δύσκολο είναι να βρίσκεται κανείς στο στόμα του κήτους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.  Τσίπρας, προσθέτοντας: «Και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δυστυχώς, αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στόμα του κήτους και περνάει εξαιρετικά δυσάρεστα, κάνει τεράστιες θυσίες, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα».

Στην ερώτηση αν στο ΔΝΤ πιστεύουν πράγματι ότι θα υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερή τους εκτίμηση ότι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο το ελληνικό πρόγραμμα και ότι πρέπει να υπάρξει κούρεμα. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι υπεισέρχονται πολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς, σήμερα, μιλήσαμε με τεχνοκράτες. Είναι προφανές ότι για τις πολιτικές σκοπιμότητες, άλλοι έχουν ευθύνη».

Όσον αφορά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορούν να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος ζήτησε την πάταξη της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και την επιβολή φόρων στους πλούσιους. Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι συνομιλητές του επισήμαναν ότι δόθηκε η λίστα Λαγκάρντ στις ελληνικές Αρχές για να αξιοποιηθεί, κάτι που δεν έγινε.