Το κράτος “κλέφτης” επιστρέφει λεφτά στους συνταξιούχους και κομπάζει πως είναι …μποναμάς!

Αποτέλεσμα εικόνας για κλεφτηςΤο άνομο κράτος παίρνει τα λεφτά των συνταξιούχων, παρανόμως, επί 5 περίπου χρόνια και τώρα που η παρανομία αποκαλύφθηκε, τα επιστρέφει σταδιακά, ονομάζοντας την επιστροφή μποναμά! Οποία γελοιότητα!

Αποτέλεσμα εικόνας για επιστροφη εοπυυ συνταξιουχοι

Με τη σύνταξη Ιανουαρίου λοιπόν θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιστροφη εοπυυ συνταξιουχοι

Οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ υγείας που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια κρίθηκαν παράνομες, καθώς οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβαρύνονταν με 4% εισφορές (και αργότερα 6%) υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική τους σύνταξη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους, που αθροιστικά -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων- ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

Έτσι, οι επιστροφές, που ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ, θα δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, δίχως να απαιτούνται αγωγές εκ μέρους τους.