Το πληρωμένο σεξ μπορεί να ανεβάσει και το ΑΕΠ!

 
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πώληση ναρκωτικών και η πορνεία συνεισφέρουν με περίπου 12 δισ. ευρώ το χρόνο στην οικονομία της χώρας. Αυτό το νούμερο ήρθε μετά από συνδυασμό υπολογισμών μεταξύ των των κατασχέσεων που κάνει η αστυνομία και με τη χρήση άλλων διαθέσιμων δεδομένων. (Σημειώνεται ότι οι παράνομες δραστηριότητες αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της οικονομίας της Βρετανίας, μόλις 0,7% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης).

Η Βρετανία  δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου προσμετρούν τις παράνομες δραστηριότητες στο ΑΕΠ της χώρας, καθώς το ίδιο κάνουν  και οι Εσθονία, Αυστρία, Σλοβενία, Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, ενώ  και η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να το υπολογίζει.

Στην Ελλάδα, όπου και τα δύο αυτά …άνθη της παράνομης οικονομίας είναι στο φόρτε της ανθοφορίας τους, μία αύξηση του ΑΕΠ με αυτό τον τρόπο, θα μείωνε σημαντικά τη σχέση του με το χρέος της χώρας. Μήπως να το δουν οι αρμόδιοι και να υποβάλουν ένα αίτημα στην τρόικα;