Τραγωδία στο Highspeed 5 – Ένας νεκρός από τη μεγάλη πυρκαγιά

Σε μέλος του πληρώματος του πλοίου, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα του ταχύπλοου επιβατηγού Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, στο οποίο το μεσημέρι εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ αυτό βρίσκονταν για επισκευή στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Η φωτιά, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο, έχει κατασβηστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής επί του πλοίου συνεχίζονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 


Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.


Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

Στη σύλληψη εννέα ατόμων προχώρησαν οι αρχές .

Πρόκειται για τον τεχνικό ασφαλείας, τον πλοίαρχο, τον πρώτο μηχανικό καθώς και έξι υπευθύνους επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο.

Οι συλληφθέντες με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.