Τραπεζίτης τραβεστί… [VIDEO]

Γιατί ο τραπεζίτης έγινε... τραβεστί

“Η αδελφή μου η Πρισίλα είναι ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής. Άκρως επιτυχημένου. Και ήρθε απόψε εδώ για να μας προσφέρει την εμπειρία της, για να μας μάθει πώς διοικείται σωστά μια εταιρεία”!

Ο Πρόεδρος της μεγάλης ολλανδικής τράπεζας ABN Amro Γκέριτ Ζαλμ απευθυνόταν, το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα κοινό άνω των 6.000 ατόμων, όλοι τους στελέχη και εργαζόμενοι στην τράπεζα. Στόχος του ήταν να τονώσει το ηθικό τους, καθώς η ΑΒΝ αγωνίζεται να ανακάμψει, να επανέλθει σε κερδοφορία και κυρίως να αμεπγκλωβισθεί από τον σφικτό εναγκαλισμό του ολλανδικού Δημοσίου, που έσπευσε να τη διασώσει, στις αρχές του 2009,χορηγώντας της κεφάλαια άνω των 30 δισ. ευρώ, όταν η τράπεζα παρέπαιε και βρισκόταν στη δίνη της μεγάλης κρίσης των “τοξικών” δανείων.

Ο κ. Ζαλμ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, έχει αναλάβει τα ηνία της ΑΒΝ και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προσπαθώντας να επαναφέρει την τράπεζα σε ήρεμα νερά.

Ο Ζαλμ φόρεσε τακούνια, περούκα και ένα λαμέ μπλε φόρεμα και εμφανίστηκε ως Πρισίλα, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής. Ως “μαντάμ”, εξήγησε στους χιλιάδες εργαζόμενους της τράπεζας που παρακολουθούσαν ξεκαρδισμένοι την παράσταση, πώς διοικεί τη δική της επιχείρησή της και τους κάλεσε να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που σκέφτονται.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ABN, το σόου του Προέδρου δεν θα πρέπει να προκαλεί τόση εντύπωση, καθώς η τράπεζα έχει παράδοση στα καμπαρέ, αφού από το 2005 υπάλληλοι-εθελοντές ηθοποιοί κάνουν μια αντίστοιχη παράσταση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της τράπεζας. Απλώς αυτή τη φορά την παράσταση την… “έκλεψε” ο ίδιος ο Πρόεδρος!!!

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player