Τραπεζουπάλληλος σήκωσε 400.000 ευρώ πελατών για να στηρίξει τον επιχειρηματία εραστή της

Μέχρι και “χέρι” στους προθεσμιακούς λογαριασμούς πελατών της τράπεζας, στην οποία εργαζόταν, έβαλε 37χρονη, για χάρη του έρωτά της, ο οποίος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε το παραμικρό. Και οι δύο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση ποσού περίπου 400.000 ευρώ, όπως είχε προσδιοριστεί τότε από τράπεζα στον Πύργο.

Η 37χρονη διατηρούσε ερωτικό δεσμό με 49χρονο επιχειρηματία και η εμπλοκή της στην υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία. Η ίδια, κατά την απολογία της, είχε εμφανιστεί συντετριμμένη και μετανιωμένη για την πράξη της.

Υποστήριξε ότι είχε παθολογική αγάπη στο σύντροφό της και ήταν ψυχικά εξαρτημένη από εκείνον. Ισχυρίστηκε ότι, επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα με την εταιρεία του, της ζήτησε αρχικά να «σηκώσει» ένα συγκεκριμένο ποσό από την τράπεζα, διαβεβαιώνοντας την ότι θα το επέστρεφε στο ακέραιο και κανείς θα αντιλαμβανόταν το παραμικρό. Στην πορεία, όμως, της ζήτησε και άλλα χρήματα, λέγοντας της ότι σκόπευε να πάρει δάνειο, προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη τρύπα».

Σύμφωνα με την 37χρονη, όχι μόνο δεν πήρε δάνειο, όπως της είχε υποσχεθεί, αλλά συνέχισε να την πιέζει, καθώς κινδύνευε να του σφραγίσουν επιταγές. Σφοδρά ερωτευμένη μαζί του προχώρησε στην υπεξαίρεση, μέχρι που αποκαλύφθηκε. Κατά την απολογία της, ανέφερε ότι η ίδια έχει καταστραφεί οικονομικά από αυτήν την ιστορία, καθώς ό,τι είχε και δεν είχε το εκποίησε ή το υποθήκευσε, προκειμένου να επιστρέψει στην τράπεζα μέρος των χρημάτων που είχε υπεξαιρέσει.

Ο 49χρονος, από την πλευρά του, υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε για την υπεξαίρεση, ενώ διέψευσε ότι είχε ζητήσει από τη φίλη του να πάρει αυτά τα χρήματα. Πίστευε, όπως ισχυρίστηκε, ότι τα χρήματα προέρχονταν από δάνειο…

 

 

 

ΠΑΤΡΙΣ – cretalive.gr