Τσίπρας: Κορυφή του παγόβουνου της κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ-Πολιτική αλλαγή το 2013

Ως κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι αποτέλεσε την βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε».

«Εδώ έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη υπόθεση, ο κ. Τσίπρας το κόμμα του δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να «χτυπήσει» προσωπικά τον κ. Βενιζέλο.

«Αυτό που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, να υπάρξει η δικαιοσύνη που αναζητά ο ελληνικός λαός» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένε και δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.