Τσίπρας: Ο Σόιμπλε δεν πιστεύει ότι θα με πείσει…

Δικαιωμένος από την πρόσφατη αλλαγή τόνου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά τη λιτότητα, δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα euobserver.

Αναφερόμενος πάντως στην επικείμενη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει γνώμη σχετικώς με τη λιτότητα που απαιτεί η τρόικα: “Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σόιμπλε πιστεύει ότι έπειτα από αυτή τη συνάντηση θα με πείσουν να στηρίξω το πρόγραμμα της τρόικας. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για μένα και τον κ. Σόιμπλε να ανταλλάξουμε απόψεις” δηλώνει και προσθέτει: “το πρώτο βήμα για να ανταλλάξουμε απόψεις σε φυσιολογικές συνθήκες, είναι να συμφωνήσουμε σε ό,τι αφορά την παρούσα κατάσταση. Και η παρούσα κατάσταση είναι ότι, το πρόγραμμα της τρόικας είναι αποτυχημένο”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναμορφώσει το ισχύον πρόγραμμα, πολύ πέρα από τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν πέρυσι και έδωσαν στην Ελλάδα δύο επιπλέον χρόνια, για την επίτευξη των στόχων, ενώ ζητά και πλήρη διαγραφή του χρέους.

“Η λιτότητα είναι όπως ένα κακό φάρμακο για τον ασθενή. Πρέπει να σταματήσουμε την λιτότητα” τονίζει ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι και το ίδιο το ΔΝΤ πρόσφατα, αναγνώρισε ότι έκανε εσφαλμένο υπολογισμό των επιπτώσεων των περικοπών. “Γι’ αυτό και αισθανόμαστε δικαιωμένοι έπειτα από τρία χρόνια καταγγελίας του προγράμματος” καταλήγει.

news.gr