ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΑΥΡΙΟ “ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ” ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

[UPD] Η πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρόσωπο που θα ηγείται της τράπεζας για τα επόμενα έξι χρόνια θα κατατεθεί αύριο Τετάρτη στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας διορίζονται για μία εξαετία, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον Διοικητή εκκενώνεται και μια θέση Υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤτΕ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

«Θύμα» του επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, είναι πολύ πιθανό να πέσει ο – κατά γενική ομολογία – επιτυχημένος κεντρικός τραπεζίτης, Γιώργος Προβόπουλος.

Και αυτό γιατί εφόσον αποφασίσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  την απομάκρυνση του Γ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών, ο διεθνής παράγοντας  θέλει οπωσδήποτε τον νυν υπουργό σε κεντρικό οικονομικό πόστο, που δεν είναι άλλο από το πόστο του διοικητή της ΤτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κρίσιμες υπογραφές στις δανειακές συμβάσεις μπαίνουν πάντα από τον πρωθυπουργό και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει και η διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, με βασικό συνομιλητή, μεταξύ άλλων, τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Να σημειωθεί ότι, εφόσον ο Γ,. Στουρνάρας αναλάβει τη θέση του διοικητή στην ΤτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει μαζί του και την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασία Σακελλαρίου.