Τυχερά παιχνίδια: Τα VLTs του ΟΠΑΠ θα φέρουν έσοδα και από τον παράνομο τζόγο

 

 

ΟΠΑΠ: Στο 1,2% του ΑΕΠ η αγορά τυχερών παιχνιδιών το 2017-Προβλέψεις εσόδων από VLTsΣε αύξηση του μεγέθους της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών από το 0,9% του ΑΕΠ που είναι σήμερα σε 1,2% του ΑΕΠ το 2017 αναμένεται να οδηγήσει η λειτουργία των 18.500 παιχνιδομηχανών (VLTs) από τον ΟΠΑΠ και των 16.500 από  τους παραχωρησιούχους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων για την αγορά των VLTs θα προέλθει από την σημερινή παράνομη αγορά στα «φρουτάκια» η οποία υπολογίζεται σε 400 εκατ έως 1,4 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 0,2% – 0,6% του ΑΕΠ.

Από την επεξεργασία των εσόδων σε χώρες με αντίστοιχα πολιτιστικά, ρυθμιστικά και άλλα χαρακτηριστικά προκύπτει, πως τα ημερήσια έσοδα ανά VLT μπορούν να φτάσουν και τα 86 ευρώ. Στις συγκεκριμένες χώρες, οι παιχνιδομηχανές συγκεντρώνουν έσοδα που αντιστοιχούν στο 43% της συνολικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΜΕΤΟΧΗ

Οι βελτιώσεις στο Στοίχημα και η καλύτερη τιμολογιακή πολιτική, σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που προσφέρει το λανσάρισμα των VLTs, τον Ιούνιο φέτος, δημιουργούν μια ελκυστική επενδυτική περίπτωση για τον  ΟΠΑΠ  σχολιάζει η Eurobank Equities, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 12,90 ευρώ και την σύσταση “Buy” για τον Οργανισμό.

Όπως επισημαίνει, ο  ΟΠΑΠ  είναι ένα από τα πιο ελκυστικά growth stories της Ελλάδα με διψήφιο μέσο όρο αύξησης των κερδών ανά μετοχή.