Τώρα βάζουν και το Μπόμπολα στη… σαπουνόπερα Ψυχάρης – Α. Κακλαμάνης

(upd) Ο Γ. Μπόμπολας, η κόρη του Κακλαμάνη, οι σπουδές της, ο Κοσκωτάς και ο συγχωρεμένος ο Μένιος  Κουτσόγιωργας, μπαίνουν, άθελά τους φυσικά, στην κόντρα – σαπουνόπερα Ψυχάρη – Απ. Κακλαμάνη , που δείχνει … να μην έχει τελειωμό!
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ
«Ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης συνεχίζει την περιπλάνησή του στις προ 40 και 50 ετών εποχές επαναλαμβάνοντας για μένα μέσω «των ΝΕΩΝ» του, προφανώς όχι για όσους ζούσαν τότε και γνωρίζουν έκτοτε την πορεία και των δυο μας, τους ίδιους ψευδέστατους ισχυρισμούς του που έχουν πλήρως και αποστομωτικά απαντηθεί. Αποφεύγει, όμως, παρά τις συνεχείς προκλήσεις μου, ν’ απαντήσει, όπως θα ‘λεγε κι ο Γεώργιος Παπανδρέου, για την «ταμπακιέρα». Ότι επεδίωκε και επιδιώκει παραθεσμικό ρόλο αναμιγνυόμενος στην εσωκομματική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Όπως κάνει και τώρα με στόχο τον έλεγχο της ηγεσίας του ή τη διάλυσή του για τη δημιουργία άλλου κόμματος. Όπως έκανε και κάνει και στη ΝΔ και στις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων.

Ο λαός και κυρίως από τις νεότερες γενιές όσοι δυστυχούν και υποφέρουν και καλούνται να «νοσταλγήσουν» τη δικτατορία, δικαιούνται να μάθουν μέσα από ποιο ναρκοπέδιο εκδοτικών, τραπεζικών και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων έπρεπε και πρέπει να προχωρήσει η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία για να σταθεί όρθια.

Ακόμη, πρέπει να μάθει ο λαός για ποιο λόγο κάποιοι εκδότες και τραπεζίτες δεν θέλουν τους επιτρόπους στις τράπεζες. Υπάρχουν «ντουλάπες με σκελετούς» εκεί, που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν;

Ο κ. Ψυχάρης, ή «άλλα λόγια…», ξεπέρασε και τον εαυτό του με όσα γράφει σήμερα για το σκάνδαλο Κοσκωτά εγκαταλείποντας τα περί Χούντας.

Ιδού, κ. Ψυχάρη, τι κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημ. Χαλικιάς, αναφερόμενος στη στάση όλων των συμμετεχόντων υπουργών, κατά την αγωνιώδη προσπάθειά του να πείσει στην πολύωρη σύσκεψη υπό τον τότε Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως Αγαμ. Κουτσόγιωργα για το διορισμό επιτρόπου στην Τράπεζα Κρήτης. Ανάλογες είναι οι καταθέσεις του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής επί ΠΑΣΟΚ και στην προανακριτική επιτροπή επί Ν.Δ.-ΣΥΝ:

Δημ. Χαλικιάς: … «Επέστρεψα στη σύσκεψη και είπα ότι έχει φθάσει στην Τράπεζα ένα σοβαρό στοιχείο, αλλά εκείνη τη στιγμή έφθασε και το σημείωμα του ελέγχου. Άρχισε να το διαβάζει ο Κακλαμάνης. Όταν έφθασε στη μέση της πρώτης σελίδας, αγανακτισμένος το πέταξε και είπε δεν μπορεί να μας εμπαίζει ο Κοσκωτάς…»

…. «Ο Κακλαμάνης σε κάποια στιγμή στη σύσκεψη της Ζαλοκώστα είπε ότι πρέπει να λυθεί σήμερα το θέμα και ότι δεν μπορεί να βγαίνουμε έξω και ο κόσμος να λέει τι κάνουμε με τον Κοσκωτά»…

…. «Ο Κουτσόγιωργας έθεσε θέμα διορισμού δύο επιτρόπων. Είπα όχι. Ο Κακλαμάνης είπε ότι εφόσον ο νόμος μιλάει για επίτροπο, δεν μπορούμε παρά να διορίσουμε έναν»…

… «Όταν αποχωρούσα από την αίθουσα, ο Κουτσόγιωργας είπε ότι μετά το διορισμό επιτρόπου δεν χρειάζεται να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά, ενώ ο Κακλαμάνης είπε ότι με αυτά τα δεδομένα είναι αναγκαία.»

Συνεχίζοντας, όμως, να ασχημονεί, ο κ. Ψυχάρης ανοίγει φάκελο και για τα παιδιά μου. Εγώ δεν ασχολήθηκα με τις οικογένειες και τα παιδιά του. Μου φτάνουν τα δικά του έργα και ημέρες. Το πανελλήνιο γνωρίζει τις απόψεις μου για τους εκδότες και τα ΜΜΕ τους. Τις υποστηρίζω επίμονα επί 25 χρόνια.

Όσο για τα παιδιά μου, σέβομαι τις επιλογές τους, δεν τα αστυνομεύω, είμαι περήφανος και για τα δυο και εκείνα είναι περήφανα για τον πατέρα τους. Εύχομαι το ίδιο και στον κ. Ψυχάρη.

Η κόρη μου στην οποία αναφέρεται ο κ.Ψυχάρης – συγχαρητήρια!.. – εστάλη, όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι, στο ταμείο ανεργίας, ύστερα από 5 χρόνια απασχόλησής της στην επιχείρηση του κ. Μπόμπολα, για λόγους περιστολής δαπανών, όπως της είπαν και όπως είναι το πιθανότερο. Μετά τις «αηδίες», όμως, που γράφει ο κ. Ψυχάρης ότι γι’ αυτό τάχα «παλεύω» τους εκδότες, πρέπει ν’ απαντήσει ο κ. Μπόμπολας: αν για την πρόσληψη ή την απόλυσή της κόρης μου, πριν ή μετά από αυτές και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεί απασχόλησής της, είχα μαζί του, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω οποιουδήποτε προσώπου, οποιαδήποτε επικοινωνία για να εκφράσω την ευαρέσκεια ή δυσαρέσκειά μου.

Αυτό το οφείλετε, κ. Μπόμπολα. Αν θέλετε δε, μπορείτε να πείτε και ποιες σπουδές, εδώ και στις ΗΠΑ και ποια προϋπηρεσία είχε στο αντικείμενο που προσελήφθη, καθώς και ποιες ήταν οι αποδοχές της.

Ο κ. Ψυχάρης μπορεί να ασχημονεί. Θα τον ακολουθήσει ο κ. Μπόμπολας, τόσο χαμηλά; Δεν το φαντάζομαι».

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΤ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ του Απόστολου Κακλαμάνη και του Σταύρου Ψυχάρη από τα ΝΕΑ.
«Αγαπητέ Μικροπολιτικέ, γράφει σήμερα ο Στ. Ψυχάρης,”Υπέθετα ότι ο κ. Αποστόλης Κακλαμάνης, μετά τα όσα απεκαλύφθησαν και ο ίδιος ομολόγησε, θα απεσύρετο εις την εφεδρείαν. Ηθελέ τα κι έπαθέ τα, λοιπόν.1 Για τις επαφές του τον καιρό της δικτατορίας με τη χούντα του Ιωαννίδη ομολόγησε.

2 Για το πώς τρύπωσε στην Ενωση Κέντρου μάς τα είπε – τον διόρισε ο Γέρος.

3 Τα περί εφέδρου αξιωματικού τα μασάει…
Ερώτηση: ο εικονιζόμενος σε προεκλογική φωτογραφία του 1963-64 με το όνομα Α. Κακλαμάνης, τέως έφεδρος αξιωματικός, είναι άλλο πρόσωπο; Με σπαθολούρα, παρακαλώ!..

4. Μήπως θυμάται πότε επισκέφθηκε ξημερώματα στο σπίτι του τον εκδότη της «Αυριανής» και τον εκλιπάρησε να πάει πρωί πρωί στο Ειδικό Δικαστήριο και να παρακαλέσει, ο κ. Κουρής με τη σειρά του, τον πρώτο μάρτυρα εκείνης της ημέρας να πει δυο καλά λόγια για τον από τότε τέως υπουργόν (για την υπόθεση Κοσκωτά ο λόγος…).

Ατελείωτα θεατρικά μονόπρακτα συνθέτουν τον βίο και την πολιτεία τού Τέως τέως κ.λπ.

Περιορίζομαι επί του παρόντος σε αυτά. Οφείλω όμως μιαν εξήγηση στους αναγνώστες σας. Γιατί έχει τόσο μένος ο κ. Αποστόλης κατά των εκδοτών που μετέχουν στο Mega; Διότι απολύθηκε από τους… διαπλεκόμενους, λόγω της κρίσης, υψηλόμισθη πολύ στενή εξ αίματος συγγενής του.

Γι’ αυτό δεν είναι καλοί άνθρωποι οι δύο εκδότες που «διορίζουν τους πολιτικούς αρχηγούς». Αυτά και ελπίζω να μας αφήσει ήσυχους ο έφεδρος της δημόσιας ζωής.

Με φιλικούς χαιρετισμούς Αθηναίος Πολίτης κακός άνθρωπος!».