Τ.Θεοδωρικάκος: Στην Ελλάδα δεν θα ψηφίσει ο κ. Ντάισελμπλουμ αλλά οι πολίτες

Ο σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έχει κάνει εκλογές. «Στην Ελλάδα δεν θα ψηφίσει ο κ. Ντάισελμπλουμ αλλά οι πολίτες του Κερατσινίου, των Αχαρνών, της Θεσσαλονίκης και κάθε γωνιάς της ελληνικής επικράτειας», δηλώνει συγκεκριμένα και προσθέτει:
«Ο μύθος της ενιαίας, ακλόνητης κυβερνητικής πλειοψηφίας κατέρρευσε και αναδείχτηκαν τα βαθιά ρήγματα της ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας».
Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο όπου συμμετείχε σε road show για την Ελλάδα στο πανεπιστήμιο Tsing Hua, επισημαίνει σε αυτή τη συνέντευξη πως ό,τι και να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μια κυβέρνηση που βουλιάζει και πιάνεται από τα μαλλιά της.
«Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει συντριπτικό πλεονέκτηµα έναντι του κ. Τσίπρα στο ποιος θεωρείται καλύτερος για πρωθυπουργός. Αυτό το κρίσιµο δεδοµένο, που υπάρχει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, να προηγείται τόσο πολύ ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού, οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές και οι πολυποίκιλοι υπάλληλοί τους παριστάνουν ότι το ξεχνάνε», σημειώνει και κατηγορεί τη μία παρουσιάσει μετρήσεις αγνώστων εταιρειών και την άλλη προσπαθεί να μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω διχάζοντας τους Έλληνες.
«∆εν θα τα καταφέρουν», αναφέρει ενώ απαντά και σε όσους λένε ότι η Ν.Δ. έχει ακροδεξιά στελέχη με αιχμή του δόρατος τον Αδωνι Γεωργιάδη. «Η Ν.Δ. δεν έχει τέτοια στελέχη, όμως έχει η κυβέρνηση», λέει. Ακόμη επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρόεδρος των μηχανισμών, αλλά εκπροσωπεί μια νέα αντίληψη συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί το νέο και όλο αυτό το διάστημα κάνει πράξη την ανανέωση της Νέας ∆ημοκρατίας σε πρόσωπα και ιδέες», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Είναι αυτονόητο ότι τα παλαιά και ιστορικά στελέχη της παράταξης έχουν τον δικό τους, πολύ σηµαντικό ρόλο γιατί η εµπειρία τους είναι πολύτιµη».
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλά για τις στρατηγικές αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ, για τη «Συμφωνία αλήθειας» και για τα μηνύματά του όπως τη φράση «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα». Θεωρεί επιτακτική της ανάγκη της πολιτικής αλλαγής για να μπορέσει να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και εκφράζει τη βεβαιότητά του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, ανεξάρτητα από το τι λένε οι δημοσκοπήσεις.
«Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης τελειώνουν. Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει το καθοριστικό θετικό σήµα για επενδύσεις και δουλειές στη χώρα», τονίζει.
Επιπλέον λέει ότι η παρουσία της Μαρίας Σπυράκη στο επικοινωνιακό επιτελείο «θα προσδώσει νέα δύναµη και σαφήνεια στο επικοινωνιακό πεδίο» και την χαρακτηρίζει άξια, δυναμική γυναίκα και μητέρα και σημαντικό στέλεχος της παράταξης με μεγάλη εργατικότητα και εμπειρία στην Ευρώπη.