ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: Καμία άλλη περικοπή σε μισθούς-συντάξεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρεται σε νέες περικοπές των απολαβών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των
Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τη σύνταξη του νέου ειδικού μισθολογίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας «τα αναγραφόμενα περί νέων περικοπών στις συγκεκριμένες απολαβές είναι παντελώς ανακριβή».
Εκτίμησαν δε ότι η εφημερίδα «έπεσε θύμα κακόβουλων -και περίεργης προέλευσης- πληροφοριοδοτών». Παράλληλα γνωστοποίησαν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δρομολογεί πολιτικές και μέτρα μέσω του νέου ειδικού μισθολογίου «που θα επιτρέψουν την υποστήριξη και την ενίσχυση των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις στους πολύ δύσκολους από δημοσιονομικής πλευράς καιρούς που διανύουμε». Τέλος ανέφεραν ότι στις εργασίες της αρμόδιας για το νέο μισθολόγιο επιτροπής «θα κληθούν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια συνεισφέροντας τις θέσεις και τις απόψεις τους όλες οι οργανώσεις των αποστράτων».