Εν αναμονή διαγγέλματος του πρωθυπουργού-Στόχος η ανάπτυξη για το Μαξίμου

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό φέρεται ότι θα απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα, με θέμα τη συμφωνία του Eurogroup. Επίσης, συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, στις 13.00, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. Πλέον, μετά τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup, στόχος για το Μαξίμου είναι η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.

Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από την απόφαση για την διαχείριση του ελληνικού χρέους μετά την μαραθώνια  συνεδρίασή του. Επίσης, ως ιδιαίτερα θετικό εκτιμά ότι είναι η πρόβλεψη της μείωσης της εθνικής συνεισφοράς της Ελλάδας στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από τα διαρθρωτικά ταμεία που θα απελευθερώσει επιπλέον πόρους για τα μεγάλα έργα.

«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικοινώνησε με τους κυβερνητικούς του εταίρους. Στις επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και η ανάπτυξη του σχεδιασμού της για την προσέλκυση επενδύσεων.

«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. «Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης».

Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ τόνισε ο Φωτης Κουβέλης. Πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία. Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης.