Υπόθεση Λεμπιδάκη: Προφυλακίστηκαν οι 7 συλληφθέντες – Φοβούνται να μιλήσουν για τον “εγκέφαλο”

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι 7 συλληφθέντες (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι επτά που έχουν συλληφθεί για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από τον μαραθώνιο απολογιών, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους δήλωσαν στην ανακρίτρια ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής, γιατί φοβούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 Ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο στο οποίο είχαν μεταφέρει οι δράστες τον κ. Λεμπιδάκη ήταν ο πρώτος που απολογήθηκε. Δήλωσε ότι αναγκάστηκε στο τελευταίο στάδιο της απαγωγής να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράστη των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτό.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, όπως και ο 22χρονος κτηνοτρόφος από τα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι συνήγοροι των κατηγορούμενων δήλωσαν το Σάββατο ότι οι εγκέφαλοι και οι εκτελεστές της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων, ο κ. Λεχωβίτης επιβεβαίωσε- σύμφωνα πάντα με το neakriti- ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταχύτητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και αναζητά άλλα οκτώ άτομα, που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.