ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Έως το τέλος της εβδομάδας ανοίγει το taxis για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

taxis

Έως το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πύλη της εφορίας για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Tο άνοιγμα της πύλης είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, τελικά όμως, λόγω κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί, η έναρξη λειτουργίας του συστήματος θα γίνει το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την δήλωση των στοιχείων των προστατευόμενων τέκνων βάσει των οποίων θα δοθεί και το επίδομα παιδιών (ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση του αφορολόγητου παιδιών).

Να σημειωθεί ότι από φέτος καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης από όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ οι οποίοι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν χειρόγραφα.

Για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ απαιτείται οι φορολογούμενοι να είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet και να διαθέτουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο (είτε τους παλιούς κωδικούς του taxisnet είτε τους νέους με τον κλειδάριθμο).