Α. Σαμαράς: Μειώνεται από 1/8 ο ΦΠΑ στην εστίαση – Δεν μπαίνει πρόσθετος φόρος στο τζίρο επιχειρήσεων

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1/08/2013 στο 13% από το 23% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Είναι μήνες τώρα που πήρα πάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρου στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Σήμερα η κυβέρνηση το πραγματοποιεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2/1οοο στους τζίρους των επιχειρήσεων και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών. 
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις, αρκεί βέβαια να μειωθεί η φοροδιαφυγή.
Πρέπει να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τους φόρους τους, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καθώς μόνο έτσι θα μειωθεί η φορολογία. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε έως το τέλος, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Είναι κοντά το τέλος.  Δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

«Εργαστήκαμε τις τελευταίες μέρες και κατέστη δυνατό να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να δημιουργηθούν δημοσιονομικοί κίνδυνοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι σε προσωρινή βάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ.

Διευκρινίζοντας τι σημαίνει προσωρινή βάση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης να καθορίσει τι εννοεί, αλλά εκτίμησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μείωση από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του 2013.

Σε κάθε περίπτωση, ο αντίκτυπος αυτού του μέτρου θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες, κατέληξε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ.

 

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του bankwars – Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Από την 1η Αύγουστου έως και τις 31 Δεκεμβρίου θα ‘επιτραπεί” από την τρόικα στην Ελλάδα να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Βασική προυπόθεση για τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα είναι να επέλθει μείωση στις τελικές τιμές των προιόντων και υπηρεσιών, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των αποδείξεων που θα εκδίδουν οι παρέχοντες τις υπηρεσίες και τα προιόντα.