Φουλ για προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη και Γιαταγάνα – Μίλησαν με Τσίπρα

Αποφασιστικό βήμα για την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν οι ανεξάρτητες βουλευτίνες Θεοδώρα Τζάκρη και Χρυσούλα Γιαταγάνα, οι οποίες είχαν χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να αποτραπεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή.

Η συνάντηση με την κ. Γιαταγάνα έγινε την περασμένη εβδομάδα, ενώ με την κ. Τζάκρη χθες. Η πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση» και τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι η παρούσα βουλή, δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κα Τζάκρη δήλωσε:

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου.

Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση. Γι αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη».