«Φρένο» Τζανακόπουλου στις δηλώσεις Παππά για μείωση φόρων

Δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης των φόρων έως τη λήξη του μνημονίου, υπενθυμίζει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, οι οποίες προκάλεσαν εντυπώσεις εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή νέες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς έως τον Αύγουστο 2018, από και πέρα αναλόγως με την πορεία της οικονομίας θα δούμε σε τι κινήσεις μπορούμε να προχωρήσουμε», υπογράμμισε χθες στην ΕΡΤ3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Χθες ο Ν. Παππάς δήλωσε στον Real FM: «Νομίζω ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τα οποία φαίνεται ότι και εφέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες –ας πούμε- μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών οι οποίοι θα δώσουν κι ένα σήμα της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής, όχι χαλάρωσης να το πω, αλλά επαναφοράς σε μία κανονικότητα η οποία μπορεί περαιτέρω να βοηθήσει την οικονομία την πραγματική», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.