“Φωτιά” η κατάθεση της λογίστριας για τον Άκη – “Δικό του το σπίτι στην Δ. Αρεοπαγίτου”

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρύβεται πίσω από την αγορά του νεοκλασικού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είπε σήμερα στο δικαστήριο η λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Κατά την διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η επίσης κατηγορούμενη κ. Λαμπροπούλου υποστήριξε ότι το 2004 ο Νίκος Ζήγρας (εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου) της είπε ότι το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Ακη Τσοχατζόπουλου.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Από τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου, τα χοντρά. Έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το δέος που είχα γι’ αυτό τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος. Εξάλλου, κι εγώ συνέχισα το παράνομο. Σύστησα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη. Σε καμία περίπτωση πάντως ακόμα κι αν πήγαινε το μυαλό μου ότι πίσω από τις offshore εταιρείες ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος, δεν μου περνούσε η ιδέα ότι τα λεφτά αυτά ήταν από παράνομη προέλευση.

Οσο για την πρώτη φορά που η κατηγορούμενη «τόλμησε» να μιλήσει για το θέμα στον Ακη Τσοχατζόπουλο, δήλωσε στο δικαστήριο: «Ηταν τόσο αρνητικός, που πήγα να φύγω από τον 5ο όροφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφού όμως δεν το δέχεται σήμερα, θα το δεχόταν τότε;».