Φ. Γεννηματά: Ντροπή της κυβέρνησης να μιλά για προβοκάτσια

“Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια” δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης που έκανε λόγο για προβοκατόρικη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την απάντηση την έδωσε σήμερα η αστυνομία με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο να λένε ότι δεν χτυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι χτυπήθηκαν τα ΜΑΤ.

Η κα Γεννηματά σημείωσε ότι η αστυνομία έχει εντολές να μην κυνηγάει τους δράστες πέρα από ένα σημείο. “Έχει ευθύνες η κυβέρνηση, γιατί υπάρχει το άβατο στα Εξάρχεια” πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε τέλος, ότι έχει βαρεθεί να ακούει δηλώσεις πως δεν υπάρχει εγκληματικότητα και πως στο κέντρο κυκλοφορούν χαρούμενοι τουρίστες. “Ευτυχώς που αυτοί οι τουρίστες δεν ήταν χθες το βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπη”, πρόσθεσε η κ Γεννηματά.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης η οποία κάνει λόγο για προβοκατόρικη εγκληματική ενέργεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ανακαλεί τον χαρακτηρισμό.

Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για το Νίκο Τόσκα ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και ότι οι τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης του υπόπτου για τη δολοφονία του εφοριακού, επιβεβαιώνουν τους σωστούς χειρισμούς του υπουργού αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη.