Φ.Κουβέλης: Όσο λάθος είναι το δίλημμα «ΝΔ ή περιπέτεια» άλλο τόσο λάθος είναι το δίλημμα «Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ»

 

 

Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ, στο Μοναστηράκι, ο κ. Κουβέλης  δήλωσε έτοιμος να συμπράξει και πάλι η ΔΗΜΑΡ, εφόσον χρειαστεί, σε κυβέρνηση με προγραμματικές δεσμεύσεις, που θα τηρούνται, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Ο  Φώτης Κουβέλης επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας: «Δεν υπάρχει χειρότερη πολιτική από τα «ψεύτικα διλήμματα». Τη καλλιέργεια διχασμού και μια κακέκτυπη έκδοση ενός «νέου δικομματισμού». Όσο λάθος είναι το δίλημμα «ΝΔ ή περιπέτεια» άλλο τόσο λάθος είναι το δίλημμα «Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι χρέος των προοδευτικών πολιτών, με την ψήφο τους την Κυριακή, να απορρίψουν τα ψεύτικα διλήμματα των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», συνέχισε και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές και πως πρέπει να αλλάξουν καθώς δεν μπορούν να στηρίζονται στην υπερφορολόγηση, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και των δημοσίων επενδύσεων.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανήλθε στο ζήτημα της ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς στη βάση ενός συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος η οποία θα αποτελεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας, και έκανε άνοιγμα προς όλους όσους, όπως είπε, κατανοούν ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, είτε προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, είτε προέρχονται από το χώρο της αριστεράς, είτε από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, είτε από το χώρο της οικολογίας, είτε από το χώρο των κινημάτων.

 

Χρυσή Αυγή

Ειδική αναφορά έκανε, ο κ. Κουβέλης, στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι η δικαστική αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής.

«Η αντιμετώπισή της απαιτεί ένα κοινό δημοκρατικό μέτωπο και συγκεκριμένες πολιτικές για τη μετανάστευση, το ρατσισμό, και την κοινωνική προστασία. Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας να εργασθούν συντονισμένα και πολυδιάστατα για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου», τόνισε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε όλους τους πολίτες στο β΄ γύρο να καταψηφίσουν τα ακροδεξιά στοιχεία ή τα πρόσωπα που ταυτίζονται με διαφθορά και παράνομες ενέργειες .
 

 

Νέα συμφωνία με τους δανειστές

«Είμαστε αντίθετοι στην προοπτική μιας Γερμανικής Ευρώπης και διεκδικούμε την αυτονομία της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή πολιτικών και μέτρων στο πλαίσιο αμοιβαίας αλληλεγγύης και κοινά συμφωνημένων στόχων. Μπορεί και πρέπει να δοθεί τέλος σε ένα καθεστώς που η τρόικα έχει τον καθοριστικό λόγο για τα πράγματα στη χώρα», ανέφερε.

Πρότεινε η χώρα επειγόντως να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές, που θα περιλαμβάνει: Τολμηρή και ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και απασχόλησης και τη διεκδίκηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου «τύπου Μάρσαλ», και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις διαφωνώντας ωστόσο όταν κρύβονται εκτεταμένες νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις και απολύσεις.

Ζήτησε άμεση αλλαγή του φορολογικού συστήματος θέτοντας τα ερωτήματα: «Γιατί μετέθεσε η κυβέρνηση τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση στο άδηλο μέλλον; Γιατί στην προγραμματική συμφωνία που υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ ορίζεται ρητά πως αυτή θα υλοποιηθεί μετά την κρίση; Γιατί το θεσμικό πλαίσιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου, που υπάρχει, δεν έχει εφαρμοσθεί πλήρως;»