Φ. Κουβέλης: Παράθυρο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν με αφορά η Προεδρία”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, απέρριψε τυχόν νέα σύμπραξη με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες».

Έκλεισε παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η προεδρολογία “δεν με αφορά”.

Εξήγησε πως η στάση του οφείλεται στη «βεβαιότητά» του πως η ασκούμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει ως τις αρχές του 2015, και συνεπώς η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν με ενδιαφέρει».

Προσέθεσε μάλιστα πως δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου.

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή, σημείωσε πως «3 με 4 έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες, ο κ. Κουβέλης απέρριψε τυχόν νέα σύμπραξη με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες».

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σχετικά με τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο ερχόμενο κομματικό συνέδριο, «αν το θελήσουν οι σύντροφοί μου».