Φ. Πιπιλή: Δήμαρχος …Εξαρχείων θέλει να γίνει ο Σακελλαρίδης – Μετριότητα ο Καμίνης

Η Φωτείνη Πιπιλή πήρε τ’όπλο της και …πυροβολεί τον νυν δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν θέλει να κατέβει δήμαρχος ομάδων των Εξαρχείων να το πει».

Ο κ. Σακελλαριαδης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της αστυνομίας παραμένει δεσμευμένο μέσα στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με έναν τρόπο που και σε οπτικό επίπεδο να δημιουργεί άσχημο συναίσθημα στους κατοίκους ως αστυνομοκρατούμενη πόλη».

Αυτή η δήλωση προκάλεσε την έκρηξη της κ. Πιπιλή η οποία σημείωσε: «Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης μάλλον αποδεικνύει με το ‘καλημέρα’ ότι απο τη Νέα Σμύρνη πήγε κατευθείαν στη Νέα Υόρκη για τις σπουδές του και δεν γνωρίζει την Αθήνα. Κέντρο είναι οι γειτονίες πέριξ των Εξαρχείων αν θέλει να κατέλθει δήμαρχος των ομάδων των Εξαρχείων να μας το πει… Απαράδεκτες δηλώσεις, στη γωνία Σουλτάνη και Στουρνάρη κάθε πρωι μετανάστες κρύβουν τα λαθραία τσιγάρα στους κάδους και τα φρεάτια της ΕΥΔΑΠ. Εκτός αν εννοεί οτι πρέπει να πανε στην Εκάλη οι κάτοικοι των Αθηνών. Περιμένω με αγωνία πόσους σταυρούς θα παει ο συνδυασμός το απο τους κατοίκους του πολύπαθου κέντρου κα ειδικά από τους κατοίκους των Εξαρχείων».

Παράλληλα, η κ. Πιπιλή χαρακτήρισε το σημερινό δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη μετριότητα, αντίθετα με τον Γιάννη Μπουτάρη: «Δε νομίζω ότι έλαμψε ο κ. Καμίνης σε αντίθεση με τον κ. Μπουτάρη, δεν είναι τίποτε το συγκλονιστικό, χρειάζεται κάτι άλλο η Αθήνα όχι μετριότητες».