(UPD)Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης για την κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Στους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας κι αφέθησαν ελεύθεροι αφούν πήραν αναβολή για να δικαστούν στις 12 Φεβρουαρίου.
Τελευταία ενημέρωση: 12:20
Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως καταλήγοντας στα δικαστήρια, για να συμπαρασταθούν στους 35 συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν από την ΓΑΔΑ, λίγο μετά τις 09:00. Οι χθεσινές συλλήψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο για «κυβερνητική καταστολή»,ενώ το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι τα μέλη του δεν προξένησαν καμία ζημιά στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Για κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προβοκάτσια της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΠΑΜΕ αναφερόμενο στις ζημιές που λέει η κυβέρνηση ότι έγιναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας μετά τη χθεσινή κατάληψη.
«Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών – στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από το λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δέσει τα χέρια του, έχουμε εμπειρία την πλούσια ιστορία των σκληρών ταξικών αγώνων στη χώρα μας, δε μας φοβίζουν. Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται, οι εργαζόμενοι οργανωμένα να δώσουν στην κυβέρνηση αυτό που της αξίζει» αναφέρει η ανακοίνωση.
Οπως τονίζει: «Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».
ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ