ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Με επέμβαση των ΜΑΤ ακυρώθηκε το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» – Ένταση στο Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Μ. Πέμπτης στην Πλατεία Συντάγματος όταν άνδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να προχωρήσουν σε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» όπως είχαν εξαγγείλει τις προηγούμενες ημέρες.

Οι τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ ακινητοποίησαν έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» φορτηγό που μετέφερε τα τρόφιμα που διανέμονταν με τους Χρυσαυγίτες να αντιδρούν έντονα και τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, ο οποίος και ζήτησε να γίνουν προσαγωγές, με τον βουλευτή του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρο, να δηλώνει ότι πρόκειται για νόμιμη ενέργεια αφού είχε εξαγγελθεί.
Λίγο μετά τις 8, πάντως, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα. Όπως ενημέρωσαν η διανομή τροφίμων θα γίνει, τελικά, έξω από τα γραφεία του κόμματος στον Σταθμό Λαρίσης.
Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται πλέον κανονικά αφού η τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία την Αμαλίας και τη Βασ. Σοφίας.
Είχε προηγηθεί η άρνηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, την Μ. Τετάρτη να επιτρέψει μια τέτοια κίνηση από το κόμμα της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο «για επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσα» προσθέτοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων «θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».